Jos kysyn, miten pahvi liittyy farkkuun, moni katsoo silmät pyöreinä ja miettii ja miettii...eihän farkussa voi olla pahvia. Farkussahan on kangasta, lankaa, nappia, niittiä, vetoketjua...pahvia?

Jos taas kysyn, mikä on farkussa piste iin päälle, niin vastauksia tulee kuin apteekin hyllyltä...strassit, koristekuviot takataskussa, niitti...Jos sanon, että pahvilappu, kuuluu täh?

VN-lappu.jpg

Oli housu mistä päin maailmaa tahansa, niin jokaisessa on yhteinen ominaisuus...pahvilappu eli tuotelappu vyötärönauhaan kiinnitettynä.

Yleensä tuotelappu napataan oston jälkeen pois ja hävitetään, koska kuluttajalle päätyessään tuotelappu on kunniakkaasti tehtävänsä hoitanut...palvellut erinäisiä välikäsiä, joille pahvilappuun painetut tiedot ovat kullanarvoisia.

 

LC-lappu.jpg

Mikä tekee meidän tuotelapustamme niin erinomaisen? Mahdollisuuksien puitteissa kuuntelemme asiakasta ja teemme lapusta heille käytännöllisen ja tietysti ulkoasultaan näyttävän. Kuinka tällainen toteutus on sitten mahdollista? 

Tuotesuunnittelijat käyvät asiakkaan kanssa vaihtoehtoja, joista lopulta kehkeytyy haluttu layout. Keiteleellä pistetään kasaan tieto-osan layout ja tuotelappu on painamista vaille valmis, joka myöskin suoritetaan Keiteleellä. Jos asiakas haluaa muutoksen tieto-osaan, on se samana päivänä valmis. Jos taas asiakas haluaa lappuun tarran, niin me toteutamme myös sen puolen.

Omissa merkeissämme, kuten VN ja LC, tuotesuunnittelijat suunnittelevat layoutin ja samalleen Keiteleellä hoidellaan loput.

IMG_0132.jpgOsan päivää työkaverinani toimii tuo ahkera kone, jonka joskus Kertuksi nimesin ja joka ei liikoja puhele, vaan napin painalluksella alkaa sylkemään valmiita pahvilappuja ulos suustaan. 

Parhaimpina päivinä Kerttu saakin olla kovasti ahkerana, kun farkkulappujen lisäksi allekirjoittanut painattaa myös Tiklaksen, ym laput

Miksi tuo pieni lappu on sitten niin tärkeä kierroksellaan painatuksesta kuluttajalle? Lapusta löytyy koko, hinta, viivakoodi, tuotekoodi ja nimi. Joskus asiakas haluaa lappuun valmistusmaan, joskus vähän useampia kieliversioita. Varastointi tarvitsee tuotekoodin, nimen, koon...kauppa koon, nimen, EAN-koodin ja kuluttajaa kiinnostavat hinta ja koko.

Kun me teemme tuotelapusta vielä näyttävän, on se silloin piste iin päälle! Tuo pieni tuotelappu tekee arvokasta työtään farkun mukana painosta kuluttajalle. Eli pahvi ja farkku ne yhteen soppii, huomenna viiään ....vai miten se meni?